Sari la conținut
News Alert

Oamenii de ştiinţă avertizează: Muzica vă poate afecta capacitatea de concentrare!

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că muzica poate afecta capacitatea de concentrare a oamenilor, mai ales după ce aceştia au trecut de prima tinereţe, scrie Mediafax.

"Adulţii trecuţi de prima tinereţe au probleme atunci când vine vorba de concentrare şi de ignorarea zgomotelor irelevante", a explicat Audrey Duarte, cercetător la Memory and Aging Lab de la Georgia Institute of Technology din oraşul american Atlanta, coordonatoarea studiului.

"Memoria asociativă intră şi ea în declin odată cu vârsta. Pe măsură ce îmbătrânim, ne este mai greu să ne amintim numele asociate unor chipuri şi spaţiile în care au avut loc anumite conversaţii", a adăugat ea.

Participanţii adulţi şi-au amintit cu 10 procente mai puţine prenume atunci când ascultau muzică în fundal, în comparaţie cu situaţiile în care au făcut cunoştinţă cu diverse persoane în spaţii liniştite.

În schimb, studenţii care au participat la studiu nu au avut nicio problemă - muzica nu le-a afectat performanţele.

Descoperirea ar putea avea implicaţii deosebite pentru cei din azilurile de bătrâni şi pentru persoanele care preferă să organizeze întruniri oficiale în afara clădirilor de birouri.