Reguli pentru fotografii de vacanță perfecte

Data actualizării: Data publicării:
poze

Cum să arăţi bine în fotografii? Care sunt cele mai potrivite unghiuri? Care este lumina care avantajează cel mai mult? Și cât de importantă este ţinuta într-o poză? Află răspunsurile.

Lumina bună face poza de pus în ramă. Este o regulă care se aplică şi în cazul fotografiilor fashion. Alegeţi cu atenţie momentul. Cel mai bine ar fi să faceţi poze într-o zi însorită, dar între orele 16-18 dacă vreţi să ieşiţi aşa cum vă doriţi.

Tiberiu Arsene, fotograf: „Sursa de lumină fiind soarele, vedem unde e şi ne punem cu faţa la el, dar într-o zonă de umbră. Copacii din jur vor difuza lumina şi vom avea o lumină foarte frumoasă pe faţă. Atenţie! Să nu stăm acolo unde soarele pătrunde printre frunze şi vom avea pete.”

Un alt sfat aparent complicat pentru cele care nu cunosc termenii fotografici se referă la regula treimii de aur.

Tiberiu Arsene, fotograf: „Tot ce spun acum se aplică la toate camerele, atât telefoane, cât şi DSLR, orice aveţi voi. Avem opţiunea să împărţim displayul în segmentele treimii de aur. Aceste segmente sunt nişte linii verticale şi orizontale. Noi trebuie să avem grijă să încadrăm subiectul nostru la intersecţia acelor linii şi să evităm încadratura pe mijloc. Majoritatea fotografiilor sunt persoane care se uită fix la cameră pe mijloc, cu jumătate de poză goală deasupra lor. Acel spaţiu nejustificat se numeşte luft.”

La fel de important este dacă sunteţi în vacanţă să fiţi cât mai creative atunci când faceţi poze. Evitaţi fotografiile banale, lipsite de dinamism, care nu spun nimic nici despre personaj, nici despre peisaj.

Tiberiu Arsene, fotograf: „Nu este musai ca subiectul nostru să privească în cameră. E recomandat să facă o chestie firească. Să râdă cumva, să se uite într-o parte. Nu trebuie neapărat să se uite în cameră.”

În plus, nu uitaţi nici de ţinută. Trebuie să fie complementară peisajului şi să vă scoată în evidenţă. La final, când editaţi poza, alegeţi programe care să nu exagereze cu trăsăturile. Altfel spus, optaţi pentru a fi naturale şi când vine vorba despre fotografii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri