Sari la conținut

Eroul de 10 ani din viața reală care l-a impresionat pe actorul Dwayne Johnson „The Rock”

Când un star foarte cunoscut de la Hollywood scrie entuziasmat pe Twitter - unde are peste 11,7 milioane de fani - că un băiețel de 10 ani este „eroul din viața adevărată” povestea din spatele acestui comentariu nu poate fi decât excepțională.

fratii - patricia o blenes

Foto: Patricia O'Blenes/C&G Newspapers via BBC

Dwayne Johnson -The Rock - protagonist al unor filme de acțiune de succes și unul dintre cel mai bine plătiți actori din lume - a fost impresionat de povestea unui băiat de 10 ani, Jacob O'Connor, care și-a salvat de la moarte frățiorul de 2 ani imitând o scenă dintr-un film al său.

„Uluitoare poveste. Uluitor băiat”, a scris Dwayne Johnson pe Twitter.

 

Jacob O'Connor l-a găsit pe Dylan, frățiorul său, plutind în piscină. Nu a fugit să caute un adult care să-l ajute, ci și-a amintit o scenă din „San Andreas”, unul dintre filmele sale preferate, în care joacă The Rock. În scena pe care a imitat-o Jacob, personajul încearcă să-și salveze fiica după un tsunami.

Jacob a reușit să-și tragă frățiorul din piscină și a început să-i facă compresii toracice, așa cum văzuse în film. A fost un gest salvator.  După resuscitarea făcută de Jacob, Dylan a început să tușească și să scoată apă, dar pentru că nu era pe deplin cooperant, Jacob a fugit să-i spună bunicii. A fost chemată ambulanța, copilul a fost dus la spital și și-a revenit complet după două zile. Din fericire, nu a rămas cu niciun fel de sechele neurologice. Totul s-a întâmplat în Roseville, un oraș din Michigan. 

„M-am speriat când l-am văzut pe Dylan în piscină. Filmul meu preferat, San Andreas, avea o scenă în care se făceau compresii toracice și mi-am adus aminte de acea parte din film, când era un cutremur, urmat de un tsunami și fata se îneca. În mai toate filmele, asta se face. Încerci să salvezi mai întâi persoana, iar dacă nu merge, atunci chemi ajutoare”, a explicat băiatul.  

Mama lui Jacob, Christa O'Connor, a mărturisit emoționată că a rămas impresionată de gestul băiatului ei și a spus că este foarte mândă de el, relatează BBC. „Cineva l-a întrebat dacă s-a gândit că este un erou și el a spus că nu știe. Sunt surprinsă că Jacob și-a amintit ce a văzut în film, dar este unul dintre filmele sale preferate și îl văzuse cu o săptămână înainte”, a explicat mama.

Jacob, împreună cu un alt frate, Gavin, de 8 ani, și cu micuțul Dylan rămăseseră în grija bunicii lor în timp ce mama lor era la serviciu. Cel mic a reușit cumva să se strecoare neobservat afară. Când Jacob a observat că frățiorul lui dispăruse, a mers să-l caute și așa a descoperit că reușise să descuie două uși din spatele casei, ajungând în grădină.