Cântărețul mexican care a refuzat un transplant de teamă că donatorul ar putea fi „homosexual sau dependent de droguri”

Data actualizării: Data publicării:
Vicente Fernández
Foto: Guliver/GettyImages

Artistul mexican Vicente Fernandez, cunoscut drept „regele muzicii ranchera” a dezvăluit într-un interviu recent că a refuzat un transplant de ficat. Acesta a sugerat că a făcut acest gest din îngrijorare că donatorul ar putea fi „homosexual sau dependent de droguri”, scrie NBC News.

„Au vrut să-mi dea o parte din ficatul altui bărbat și le-am spus: ‘Nu voi dormi lângă soția mea cu ficatul altui bărbat’. Nici măcar nu știu dacă a fost homosexual sau dependent de droguri”, a spus Fernandez, în vârstă de 79 de ani, în emisiunea „De Primera Mano”.

Cântărețul a dezvăluit că medicii i-au găsit, în 2012, o tumoră la nivelul ficatului, în timpul unui turneu în Texas. Artistul a părăsit spitalul, împotriva avertismentelor medicilor.

Fernandez este un artist foarte iubit în Mexic. A scos peste 50 de albume și a contribuit la 30 de filme. Medicii nu au fost însă impresionați de declarația acestuia.

„Transplanturile de ficat sunt făcute atunci când nu mai există nicio altă opțiune. Fără transplant, rata de mortalitate este mai mare de 75% în primul până la al doilea an de la diagnosticare”, a explicat medicul Steven L. Flamm pentru NBC News.

Din interviul acordat de Fernandez, însă, nu reiese clar dacă acesta a refuzat transplantul în SUA, apoi a apelat la procedură în țara natală.

Declarația lui, pe de altă parte, alimentează teoriile conspirațiilor din spatele acestei proceduri. Flamm a ținut să sublinieze că potențialii donatori trec printr-un proces strict de evaluare și testare.

„Nu știu ce legătură are homosexualitatea cu asta. Un ficat sănătos e un ficat sănătos, iar sexualitatea nu poate fi transferată împreună cu un ficat”, a spus medicul.

Fernandez a primit un val de critici pe Twitter după această remarcă, chiar și de la fani înrăiți.

Fiul acestuia, însă, Vicente Fernandez Jr., i-a luat apărarea: „Tatăl meu nu a spus nimic despre faptul că ar fi homofob. Singurul lucru pe care l-a spus este că nu ar merge la culcare cu ficatul altui bărbat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri