Ce crede Mihai Mărgineanu despre vloggerul Selly

Data actualizării: Data publicării:
selly digi24
Selly, la Digi24

Artistul Mihai Mărgineanu, alias personajul „Ardiles” din cunoscutul serial TV „Las Fierbinți”, merge la vot de fiecare dată, dar nu crede că la alegerile din 26 mai lumea se va mobiliza mai mult ca de obicei. Pe cei care susțin că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu nu încearcă să-i convingă de contrariu, ci doar le spune părerea lui. Care nu poate fi reprodusă la televiziune. Pe de altă parte, Mihai Mărgineanu își pune speranțele pentru un viitor mai bun în tânăra generație, care i se pare una de copii brilianți. În acest sens, Mihai Mărgineanu a mărturisit la Digi24, în emisiunea „În fața ta”, că a fost cucerit de vloggerul Selly.

Iată dialogul pe această temă al lui Mihai Mărgineanu cu jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu:

Florin Negruțiu, jurnalist Digi24: Va merge lumea la vot, acum, pe 26? Simți că ceva se întâmplă în societate?

Mihai Mărgineanu: Nu. Cred că nu va merge. Cred că va fi în aceeași proporție ca și până acum.

- Referendumul convocat de președinte nu va scoate lumea la vot? Problema asta a corupției crezi că interesează doar o mică parte din public?

- Cred că pe toți îi interesează problema corupției. Corupția este subiectivă, din punctul meu de vedere.

- Sigur, cultural, se explică, dar faptic se pedepsește penal.

- Da, dar nu s-a prea pedepsit. Adică mie mi s-a părut că a fost corupția la noi exact ca și pescuitul sportiv: i-am prins, i-am pupat și le-am dat drumul. Nu s-a întâmplat mare lucru. N-am văzut un caz... adică noi toți îi știm, putem să-i arătăm cu degetul. Și cu toate astea, nu s-a făcut nimic. Nu mi se pare frumos pentru un popor să-și aresteze șeful Statului Major pentru 1.000 de euro. Mi se pare jenant. Mie nu-mi plac comuniștii, să fie clar pentru toată lumea. Deloc. Pentru că au făcut niște dezastre în România, pe noi ne-au omorât, ne-au decapitat în România toată inteligența nației noastre din '48 până în '54. Citesc în perioada asta cartea lui Ioan Gavrilă Ogoranu și mă îngrozește efectiv că mai există oameni care zic că era mai bine pe vremea comunismului.

- Ce le spui oamenilor care spun că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu? Că era viața sigură, aveam serviciu...

- Aveam „servici”... (cuvânt incorect, folosit peiorativ - n.r.)

- „Servici”...

- N-aș vrea să spun la televizor exact ceea ce le spun. Le spun. Dar în general nu prea spun asta la televizor.

- Deci înțeleg că nu încerci să-i convingi, să le schimbi părerea...

- Nu încerc să-i conving, le zic doar și părerea mea în câteva cuvinte. Atât. N-am cum să încerc. Cine sunt eu să-i conving pe oameni că nu e bine în ceea ce fac? Eu doar pot să le spun părerea mea. Și ei cântăresc sau nu, nu am altă șansă sau soluție.

- Educația bine făcută este cea care poate schimba o țară în bine?

- „Educația bine făcută” tot subiectiv este. Ce înseamnă educația bine făcută? Nu știm exact. Dar educația e cea mai importantă, clar, care poate schimba ceva și eu văd niște copii acum absolut senzaționali. Degeaba zic moșii de vârsta mea că generația care vine nu ne mai plătește pensiile. Să dea Dumnezeu! Așa să fie! Să nu vă mai plătească pensiile! Văd o generație de niște copii brilianți. Și îl am exemplu pe Selly, care a fost la voi la televiziune. Care pe mine m-a bucurat efectiv, mi-a dat o speranță.

Citiți și:  „Ardiles”, pilot comercial. Mihai Mărgineanu: Câștig mai mulți bani decât un comandant de Boeing 747 de la Emirates

Urmăriți mai jos tot interviul pe care Mihai Mărgineanu l-a acordat emisiunii „În fața ta”:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri