VIDEO Ashton Kutcher şi Mila Kunis își cer scuze, după ce l-au susţinut pe Danny Masterson în timpul procesului pentru viol

Data publicării:
mila kunis
Ashton Kutcher şi Mila Kunis își cer scuze, după ce l-au susţinut pe Danny Masterson în timpul procesului pentru viol. Foto: Captură video

Ashton Kutcher şi Mila Kunis, criticaţi după ce l-au susţinut pe prietenul lor Danny Masterson în procesul de viol, au prezentat publicului scuze şi au promis sprijin pentru victimele violenţei sexuale, într-un videoclip publicat pe Instagram.

Danny Masterson a fost declarat vinovat de două violuri în iunie anul trecut şi condamnat joi de un tribunal din Los Angeles la 30 de ani de închisoare. În aşteptarea sentinţei, Mila Kunis şi Ashton Kutcher i-au trimis judecătorului două scrisori în care îl lăudau pe actor, pe care l-au cunoscut pe platoul de filmare al serialului „That '70s Show” în anii 1990. Aceste scrisori, care au fost dezvăluite între timp, sunt cele care au atras criticile internauţilor.

„Aceste scrisori au fost scrise pentru ca judecătorul să le citească, nu pentru a pune la îndoială mărturia victimelor sau pentru a le traumatiza şi mai mult”, spune Ashton Kutcher în videoclip, citat de News.ro. „Nu am fi vrut niciodată să facem asta şi ne pare rău dacă asta s-a întâmplat”, continuă el, înainte de a povesti cum au apărut aceste misive: „În urmă cu câteva luni, familia lui Danny ne-a contactat şi ne-a cerut să scriem scrisori în care să facem portretul persoanei pe care o cunoaştem de 25 de ani. Scopul era ca judecătorul să poată lua în considerare toate acestea înainte de a pronunţa sentinţa”.

„Nu au fost scrise pentru a pune la îndoială legitimitatea sistemului judiciar sau verdictul juriului”, adaugă Mila Kunis. „Inimile noastre sunt alături de toţi cei care ar fi putut fi victimele unei agresiuni sexuale, ale unui abuz sexual sau ale unui viol”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mila Kunis şi Ashton Kutcher, care sunt căsătoriţi şi au doi copii, se numără printre cele aproximativ 50 de persoane care au scris scris scrisori judecătorului în sprijinul lui Danny Masterson, potrivit Variety. Printre acestea se numără şi alte două vedete ale serialului de succes: Debra Jo Rupp şi Kurtwood Smith.

„Danny a fost întotdeauna un model pentru mine”, a scris Ashton Kutcher în scrisoarea sa, după cum relatează revista People. „Întotdeauna a tratat oamenii cu decenţă, egalitate şi generozitate”. Starul din „Sex Friends” şi-a încheiat scrisoarea sperând că „mărturia sa va fi luată în considerare la pronunţarea sentinţei”, potrivit Entertainment Weekly:

„Nu cred că (Danny Masterson) este o ameninţare pentru societate şi ar fi nedrept ca fiica sa să crească fără un tată prezent”, scrisese el.

Scrisoarea Milei Kunis a zugrăvit o imagine similară a fostului ei coleg: „Este un prieten extraordinar, un confident şi, mai presus de toate, un minunat frate mai mare surogat pentru mine”, a scris ea.

Prin această condamnare la 30 de ani de închisoare, Danny Masterson a primit pedeapsa maximă pe care o risca. Actorul în vârstă de 47 de ani, un membru proeminent al Bisericii Scientologice, a fost dat în judecată de trei femei care erau, de asemenea, adepte ale acestei religii.

Toate l-au acuzat că le-a violat în locuinţa sa din Hollywood Hills între 2001 şi 2003. Juriul a dat dreptate celor două femei, dar nu a reuşit să ajungă la un verdict unanim în cazul celei de-a treia. La audiere, acuzarea a susţinut că actorul şi-a „drogat şi violat” victimele.

Cazul, declanşat în 2017 în urma acuzaţiilor aduse fostului producător Harvey Weinstein, care au lansat mişcarea #MeToo, a ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la rolul Bisericii Scientologice. Două dintre reclamante au declarat că organizaţia, care are o prezenţă puternică în Los Angeles, i-a descurajat să contacteze poliţia.

Pe de altă parte, apărarea lui Danny Masterson a insistat că versiunea reclamantelor a evoluat de-a lungul anilor şi a sugerat că prejudecăţile împotriva scientologiei ar fi putut motiva procesul. La un proces anterior, în noiembrie, un alt juriu a refuzat să ajungă la un verdict, deoarece nu a reuşit să ajungă la unanimitate.

Danny Masterson este căsătorit cu actriţa Bijou Phillips, cu care are o fiică în vârstă de 9 ani. El îşi susţine în continuare nevinovăţia şi intenţionează să facă apel la condamnarea sa, potrivit CNN.

În urma arestării actorului în iunie 2020, biroul procurorului districtual din comitatul Los Angeles anunţase că a renunţat la alte două acuzaţii de agresiune sexuală împotriva sa, din cauza lipsei de probe şi a faptului că faptele se prescriseseră.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri