Turism în pandemie. Numărul cazărilor în UE a scăzut la jumătate față de anul trecut (Eurostat)

Data publicării:
Un barbat cu masca se odihneste pe o banca, in centrul orasului Praga
Cehia este una dintre cele mai lovite țări de coronavirus din Europa. Foto: Agerpres

Numărul de cazări în unitățile turistice din UE s-a înjumătățit în primele opt luni ale anului acesta față de aceeași perioadă a anului trecut. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică din ţările UE în intervalul ianuarie - august 2020 s-a situat la 1,1 miliarde, de două ori mai puține decât în perioada similară din 2019, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), consultate de Agerpres.

Cea mai mare scădere a numărului de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din UE a fost în aprilie (95%) şi mai (89%), comparativ cu aceleaşi luni din 2019, când practic Europa a fost închisă.

În sezonul de vară s-a înregistrat doar o redresare parţială, cu scăderi de 71% în iunie, 42% în iulie şi 32% în august. În perioada iulie - august 2020, numărul înnoptărilor înregistrat în structurile de primire turistică din UE a scăzut cu 37% faţă de perioada similară din 2019.

În perioada iulie-august 2020, declinul înnoptărilor înregistrate în structurile de primire turistică din UE a fost mai puternic pentru oaspeţii din ţările străine (60% comparativ cu perioada similară din 2019) decât pentru oaspeţii interni din ţările care au raportat datele (17%).

În toate statele membre UE pentru care există date disponibile s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în structurile de primire turistică din UE în primele opt luni din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, de la un declin de 29% în Olanda, la un recul de 77% în Grecia.

Nights_accomodation 2020
Evoluția turismului în UE, comparație 2020 - 2019. sursa: Eurostat

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri