Sari la conținut

Avertizare meteo. Cod portocaliu de furtuni în vest

Meteorologii au emis noi avertizări, de data aceasta de furtuni. Nu vom scăpa însă nici de caniculă. De sâmbătă după-amiază instabilitatea termică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a țării, unde vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. 

Județele vizate sunt Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj. 

Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă de peste 50 de l/mp și, izolat, se poate ajunge la 90 l/mp.

Mai există o atenționare de cod galben în Maramureș, nordul Crișanei, vestul Transilvaniei și în sudul și estul Olteniei, cantitățile de apă vor 25-30 l/mp.

Mâine, valul de căldură va persista în zonele joase de relief din sudul, centrul și estul teritoriului. În județele Mehedinți și Dolj, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 38...39 de grade. De aceea, aceste județe vor fi sub atenționare cod portocaliu de la ora 9, până la ora 18. În Muntenia, nordul și estul Olteniei, sudul Banatului și în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, va fi cod galben. Disconfortul termic se va menține ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 si 37 de grade.