Zăpadă și ger în weekend. Elena Mateescu (ANM): Iarna va reveni pentru scurt timp, ninsorile vor continua la munte

Data actualizării: Data publicării:
masina de curatat zapada pe transfagarasan
Utilajele au ieșit la curățat zăpada pe Transfăgărășan. Sursă foto: captură DRDP Brașov

Iarna va reveni în acest weekend, iar la munte, unde este deja strat consistent de zăpadă, va continua să ningă, în timp ce temperaturile vor fi ușor sub cele normale acestei perioade, a declarat la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

"Pentru scurtă vreme, iarna va reveni în acest weekend. Deja avem strat consistent de zăpadă în masivele montane. La Călimani avem 22 de centimetri.

Ninsorile vor continua la munte, în weekend. Vorbim și de o scădere a temperaturilor, ușor sub cele care ar fi normale în această perioadă. Vorbim de minime negative spre pragul de ger, minus 10 grade până la minus un grad Celsius", a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Azi vremea este frumoasă, în țară sunt între 7 și 14 grade, în timp ce la munte, la peste 1400 de metri sunt lapoviță, nisoare și vânt puternic, de până la 70 de kilometri pe oră pe creste. 

De săptămâna viitoare cresc temperaturile și vor fi apropiate de normalul termic specific perioadei. Vor fi ziua maxime de 13 grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor fi între minus 5 grade în depresiuni și 5 grade pe litoral.

În ceea ce privește prognoza pentru decembrie, cantitatea de precipitații și temperaturile vor fi apropiate de normal, iar în zonele intracarpactice, vor fi valori termice negative, a spus Mateescu. În zonele mai joase, nu vor fi mai mult de 11 grade Celsius.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri