Editorial Delirul grandorii

Data actualizării: Data publicării:
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu
Vicepreședinte al Senatului
Alina Gorghiu este Vicepreședinte al Senatului României, din septembrie 2018. A fost primul președinte femeie din istoria PNL.
Alina-Gorghiu_avatar_1625052822

Unii nu pot concepe ca au fost înfrânți. În loc de pas lateral, preferă delirul grandorii la fiecare ceas, dovada că liberalii au votat înțelept la Congres.

Decredibilizarea PNL, acuzațiile halucinante către noua conducere a PNL și președintele Klaus Iohannis, teorii ale conspirației, motivate de mentalitatea „nu e nimeni mai bun decât mine” sau „toată lumea e împotriva mea”, sunt manifestări toxice pentru PNL. 

Cine își imagina că, după Congres, atacurile la adresa Partidului Național Liberal, venite din interior, vor înceta – iată că s-a înșelat!

Campania internă din PNL a fost o perioadă grea pentru PNL.

Important este că am intrat într-o nouă etapă care va fi definită de fair-play, unitate și muncă în echipă. Toate acestea pentru cel mai important obiectiv al noii echipe este o bună guvernare!

De aici înainte, indiferent de opțiunile noastre de ieri trebuie să avem grijă de imaginea PNL de mâine. Rezultatul de la Congres reflectă foarte bine ceea ce gândește acum PNL. Un alt mod de a face politică. El trebuie respectat ca atare de toți membrii PNL. A fost opțiunea PNL de a suprapune funcția de președinte al partidului cu cea de prim-ministru, cu Florin Cîțu. 

Cu el, proiectul politic liberal este clar, tot PNL-ul este acum echipa câștigătoare pentru 2024.

Apoi, guvernarea cu Premier liberal va continua. PNL nu își va răsturna niciodată un guvern, mai ales că Florin Cîțu tocmai a fost ales președintele PNL. Ritmul este alert:  implementarea  PNRR, rezolvarea crizei din Parlament, doza trei de vaccin. Această guvernare va lua în continuare multe măsuri bune pentru români!

Și ceea ce este esențial, PNL va continua parteneriatul cu Președintele României, Klaus Iohannis.

Așa că până la urmă, dincolo de impresia amestecată de sâmbătă, Congresul PNL aduce vești bune pentru români: toate deciziile care rămân denotă responsabilitate, stabilitate și maturitate politică. Pentru că obiectivul Partidului Național Liberal unit va fi o bună guvernare.

Partenerii noștri