Vizită la rezervaţia de urşi din Zărneşti

Data publicării:
Untitled

Rezervaţia care astăzi găzduieşte 73 de urşi bruni europeni şi unul negru asiatic, se întinde pe 69 de hectare de păduri şi a fost construită în urmă cu 8 ani. Animalele de aici au fost salvate din captivitate, unde trăiau în condiţii improprii şi unde au fost abuzate. "Urşii erau ţinuţi fără nici un fel de documentaţie legală, în condiţii mizere, în cuşti strâmte, fără mâncare, fără apă, pentru atracţia tuiştilor lângă hoteluri, lângă pensiuni. Am avut chiar cazuri de-a lungul timpului, urşi ţinuţi în fabrica de uraniu sau ţinuţi în mănăstire" , Liviu Cioineag - manager rezervaţie

Din fericire, după ce au fost aduse la Zărneşti, viaţa animalelor s-a schimbat complet. Aici au parte de condiţii ideale de viaţă: păduri de stejar, piscine şi mâncaruri preferate.

Rezervaţia este deschisă publicului, care poate vedea urşii în mediul lor. Se poate ajunge uşor cu maşina. Locul este la o distanţă de 2 kilometri faţă de drumul national 73A Râşnov-Zărneşti-Sibiu. " Vizitatorii pot vedea urşi de la o distanţă destul de mică. Foarte mulţi dintre cei care vin sunt străini, care nu au văzut un urs în viaţa lor, pentru că în multe ţări din Europa această specie a fost vânată până la extincţie. Tocmai de aceea, când vin, se bucură, sunt impresionaţi de faptul că pot vedea un urs atât de aproape ", Liviu Cioineag - manager rezervaţie.

Cei care aleg să viziteze rezervaţia o pot face numai în prezenţa unui ghid. Astfel, costul pentru un tur în sanctuar porneşte de la 5 lei de persoană pentru copii, elevi şi studenţi, până la 25 de lei pentru un adult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri