Sari la conținut

Alba Iulia se pregăteşte de sărbătoare. Mii de steluţe, globuri şi ghirlande sunt montate în oraşul Marii Uniri

Muncitorii au montat deja perdelele luminoase în Cetatea Alba Carolina.

"În săptămânile următoare, o să montăm în Parcul Unirii, bulevardul Transilvaniei, bulevardul Revoluţiei, tronsonul Cloşca - Vasile Goldiş, urmând ca pe sfârşit de săptămână, pentru inaugurarea de 1 Decemrbie, să montăm obiectivele de intrare în oraş, pasarela CFR şi strada Al. Ioan Cuza", a precizat Alexandru Păcurar, reprezentant al firmei de iluminat.

Locuitorii sunt încântaţi şi aşteaptă cu nerăbdare ca luminile să fie aprinse.

"Mi se pare foarte impresionant, de fapt cetatea noastră este foarte dotată din toate punctele de vedere şi mai ales copiii sunt foarte impresionaţi de beteala asta luminoasă care se aprinde de Crăciun", a afirmat un localnic.

"Abia aştept, e ceva foarte frumos şi mă bucur că se ţin de treaba asta şi la noi în oraş, este foarte frumos", a spus un altul.

Primăria plăteşte pentru iluminatul festiv aproximativ 70.000 de euro.

"Indiscutabil, nici în acest an nu vom face rabat de la a completa feeria de sărbători, prectic vom avea suficienţi lumeri pentru tot atâţia oameni câţi are Alba Iulia, chiar dacă în acest an suntem ceva mai chibzuiţi decât în privinţa iluminatului, pentru că sunt şi alte lucruri de făcut", a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Instalaţiile luminoase vor fi aprinse de Ziua Naţională a României, atunci când va fi inauguat şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă, amenajat în piaţa Cetăţii.