Fabrica Bosch, inaugurată la Jucu

Data publicării:
bosch

Fabrica de la Jucu se întinde pe o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi. Acolo merg zilnic la muncă peste 300 de angajaţi.

"Până acum, am investit peste 70 de milioane de euro. Localizarea în Europa de Est este intenţionată să crească competitivitatea noastră şi cifra noastră de afaceri", a declarat dr. Dirk Hoheisel, membru al CA Robert Bosch GmbH.

Aici se vor produce componente electronice pentru industria auto.

"Avem pentru fabrica din Cluj, construită şi dată în folosinţă într-un timp record, nişte planuri extrem de ambiţioase. Aici se vor produce produse electronice şi unităţi de control pentru industria europeană de automobile. Acestea vor fi folosite, spre exemplu, în sistemul de asistenţă pentru şoferi, în cel de siguranţă şi managementul energiei", a precizat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL.

La Jucu, Bosch va construi şi motoare pentru biciclete electrice.

"Sunt biciclete de înaltă performanţă, aşa că preţul începe de la aproximativ 1.800 de euro şi va ajunge până la 4.000-5.000 de euro. Sunt destul de scumpe, dar foarte performante. eBikes, aceasta este noua generaţie, am început acum 3 ani cu prima generaţie şi asta e deja generaţia a doua, e mult mai frumoasă şi integrată în bicicletă şi, de asemenea, forma şi puterea au fost îmbunătăţite", a precizat Meder Klaus, președintele Diviziei Automotive Electronics.

Compania germană a primit de la Guvernul României, drept ajutor de stat, o treime din investiţia totală de peste 70 de milioane de euro.

"Ajutorul de stat pentru investiţia de aici, de la Jucu, investiţia Bosch, este de 26 de milioane de euro, la o investiţie totală de 76 de milioane de euro, însă o spun de fiecare dată, ajutorul de stat este cea mai bună investiţie pe care o poate face Guvernul din România", a declarat premierul Victor Ponta.

Reprezentanţii companiei germane le cer autorităţilor să investească rapid în infrastructură, astfel încât să existe conexiuni cu autostrăzile din Ungaria.

"Este de dorit ca legăturile stradale să se îmbunătăţească, să avem o legatură către M3 şi M31 în Ungaria. Suntem convinşi că dacă noi vom rămâne aici, se va realiza şi această legătură. Este o condiţionalitate, dacă o firmă activează cu succes într-o zonă şi are o experienţă negativă, asta poate fi un imbold pentru modernizare", a spus Konrad Kaschek, directorul general al fabricii Bosch din Jucu. 

Bosch are 17 divizii Automotive Electronics şi aproape 20.000 de angajaţi în întreaga lume. În 2013, cifra de afaceri a companiei a depăşit 46 de miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri