Istoria, de vânzare pe internet. Una dintre cele mai importante clădiri ale Constanţei a fost scoasă la mezat

Data publicării:
vila sutu

sursa foto: turistik.ro

Loc de întâlnire pentru mai marii României la începutul secolului trecut, vila Şuţu a fost scoasă la vânzare de urmaşii celebrei familii de boieri care i-a dat numele.

Cum statul român nu s-a arătat niciodată dispus să o cumpere, o agenţie imobiliară din Capitală a fost desemnată de actualii proprietari să publice anunţul de vânzare pe internet.

Preţul este unul destul de piperat, chiar şi pentru cei care dispun de sume mari de bani: 2 milioane 200 de mii de euro.

Ioan Ududec, agent imobiliar: "A scăzut piaţa foarte mult şi nu mai cumpără nimeni case atât de mari ca să locuiască în ele, întreţinerea lor este din ce în ce mai scumpă, vor crşte si taxele locale".

Experţii imobiliari spun că aceast tranzacţie imobiliară este cea mai mare din Constanţa de până acum, pentru casele de locuit. Iar arhitecţii sunt de părere că cine va cumpăra Vila Şuţu ar trebui să o restaureze şi să o transforme într-un loc de expoziţie.

"Ea este o construcţie emblematică pentru Constanţa şi ar putea aiacea să fie un muzeu al Constanţei de exemplu, pentru că atât poziţia ei, cât şi arhitectura şi spaţiile interioare sunt propice pentru o clădire de asemenea rang", a spus Radu Cornescu, arhitect. 

Din anul 2005, nimeni nu a mai trecut pragul acestui monument istoric.

Reporteri Liviu Ghinea, Loredana Vesparu
Operator Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri