Munţi de alge pe litoral au fost adunaţi cu wolele, din staţiunea Mamaia

Data publicării:
alge 1

Wole, basculante, tractoare, toate aceste utilaje au fost mobilizate, aseară, pentru a curăţa plajele din staţiunea Mamaia de alge.

"Acum, după ultima furtună care a fost zilele trecute, destul de violentă pe partea de nord, se pare că a cam curăţat digurile din larg de scoici şi alge şi ce mai era în larg şi adus la mal şi curenţii au făcut ca în această zonă să se adune", a declarat Dan Popa, şef formaţie ABADL.



Utilajele au lucrat pe timpul nopţii, pentru a nu deranja turiştii. Purtătorul de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton, a spus că au fost mobilizate trei echipaje complete de muncitori, "o formaţie în nord care s-a ocupat cu plajele din Năvodari, din Mamaia şi din Constanţa, formaţia Centru care s-a ocupat de Eforie şi Costineşti şi formaţia din sud, care s-a ocupat de la Olimp până la Vama Veche".

Turiştii au privit optimişti operaţiunea utilajelor, în speranţa că atunci când vor reveni pe nisip, nu vor mai întâlni alge la tot pasul şi nu vor mai îndura mirosul greu.

Până în acest moment, de la începutul sezonului estival 2013, de pe plajele româneşti s-au adunat 10 mii de tone de alge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri