Sari la conținut

Raliul Mongoliei în Vama Veche. Sute de piloţi amatori au participat la Mongol Rally

 

Una dintre echipele României numită simbolic Dracula Khan am întâlnit-o în Vama Veche. Cei trei componenţi au pus la cale toată această aventură de mai bine de un an şi s-au decis ca timp de 55 de zile să-şi lase toate grijile acasă și să participe la acest raliu.

Radu Manea: "O mașină, două echipe, 6 priteni, 28 de mii de km, Bucuresti - Cehia - Ulaanbaatar și inapoi, total 55 de zile si foarte multe țări."

În ce privește bugetul, echipa României a strâns 90% din fondurile pentru această aventură de la sponsuri si restul din resurse proprii.

Răzvan Moșneag: "Ca buget insemană 20 de mii de euro - 21 de mii de euro." 

Ovidiu Niculică: "Vrem să călătorim, să descoperim, să ne simțim bine."

Ideea raliului este umanitara si daca anul trecut se donau masinile la sosire in Mongolia de data aceasta s-a schimbat regula .

Paul Budan, organizator: "Acum au directionat fondurile pentru pădurile tropicale. Deci isi cauta tot timpul un public tinta si fiecare echipa trebuie sa doneze o suma de bani cand ajung in Mongolia, sa+i straga, pe drum cumva."

Participanţii străini s-au arătat încântaţi de frumeseţile ţării noastre încă de la intrarea în ţară şi promit că vor reveni.

Mulți dintre ei au recunoscut că au au cheltuit pentru această aventură doar câteva mii de euro.

Paul Budan, organizator: "Raliul asta are si un motto: Daca nu se intampla ceva totul este degeaba."

La Mongol Rally sunt echipe aproape din toată lumea, media este in jur de 200 de echipe, în 2011 au fost 300 de echipe, dar au ajuns doar 179 in Mongolia.

reporter: Marieta Iorga
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea