Sari la conținut

Centrale termice. Risc major din cauza instalaţiilor improvizate. Specialiştii recomandă să se respecte programul reviziilor.

Drama de la Rovinari în care şapte persoane şi-au pierdut viaţa din cauza unor improvizaţii la instalaţia din casă atrage din nou atenţia asupra pericolului la care se expun cei care nu apelează la firme specializate, în asemenea situaţii. Specialiştii spun că riscurile sunt foarte mari, inclusiv în cazul în care nu se respectă programul reviziilor.

Birocrația sau prețurile destul de ridicate îi fac pe mulți dintre cei care își doresc o centrală termică, să recurgă la firme neautorizate sau să facă improvizații. Iar în unele cazuri, cum este și cel de la Rovinari, rezultatul este tragic. Legislația în privința centralelor de apartament este foarte clară. În primul rând, proprietarul are nevoie de un proiect, după care atât centrala cât și instalația de gaze trebuie realizate de firme autorizate pentru acest tip de lucrări.

Specialiștii spun că, în mod normal, sistemele cu care sunt dotate centralele, le fac să se oprească în cazul în care nu funcționează la parametrii optimi.