Judeţul Vâlcea, pe primul loc în ţară la alunecările de teren

Data publicării:
130214 ALUNOASA

Avertizări de alunecări de teren în judeţul lcea. În 2013, s-au reactivat nu mai puţin de 30 de alunecări de teren în judeţ. Pericolul persistă şi la aceasta oră în unele localităţi afectate, precum comuna Dăeşti, unde mai multe gospodării, un drum judeţean, o staţie de epurare şi punctul care alimentează cu energie electrică localitatea sunt în pericol.

Vasile Sivan are aproape 70 de ani şi locuieşte în localitatea Dăeşti. Anul trecut, în noiembrie, malul râului Alunoasa a cedat, distrugând gardul şi copacii din livadă. Omul priveşte acum neputincios cum malul se surpă de la o zi la alta.

În situaţia sa mai sunt şi alţi locuitori.

Malul râului Alunoasa s-a surpat pentru prima dată în noiembrie, anul trecut. Autorităţile locale au apelat atunci la ajutorul celor de la Apele Române, care au trimis o echipă în zonă şi au făcut o îndiguire provizorie. Lucrările vor continua abia din primăvară.

În prezent, în pericol se află 10 gospodării, o staţie de epurare, DJ 703 L şi staţia care alimentează cu energie electrică localitatea. Comuna Dăeşti se numără printre cele 3 localităţi din judeţul Vâlcea unde s-au înregistrat alunecări de teren în 2013.

Judeţul Vâlcea ocupă, din anul 2009, locul I în topul judeţelor unde se înregistrează alunecări de teren. În 2013 au fost înregistrate 30 de alunecări faţă de 2012, când au avut loc 46.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri