Sari la conținut

Popriri pe pensii din cauza datoriilor. 1.500 de pensionari din Mehedinţi sunt în această situaţie 

1.500 de pensionari din Mehedinţi s-au ales cu popriri pe pensii din cauza datoriilor. 50 la sută au datorii la Administraţia Fiscală, restul la unităţile bancare sau la Casa de Ajutor Reciproc. Numai luna aceasta, 276.000 de lei merg către instituţiile unde pensionarii au datorii.

Rodica Bâltea are 56 de ani şi este din localitatea Bresnicioara. Anul trecut, femeia a fost nevoită să ia un credit de 5.000 de lei la bancă. Nu a mai putut achita la timp ratele, iar cei de la Casa de Pensii Mehedinţi au fost nevoiţi să-i facă poprire pe pensia de 400 de lei pe care o încasa lunar.

În situaţia femeii mai sunt alţi 1.500 de pensionari din judeţul Mehedinţi.

“În această lună avem în jur de 1.500 de pensionari la care reţinem sume şi le virăm după aceea la administraţiile financiare, la bănci”, a precizat Ioana Richard, director Casa de Pensii Mehedinţi.

Pe lista pensionarilor care s-au ales cu popriri sunt şi cei care fac credite la Casa de Ajutor Reciproc Mehedinţi şi care nu mai reuşesc să le plătească la timp.

Mulţi dintre pensionari apelează la creditele bancare sau la Casa de Ajutor Reciproc pentru că venitul din pensie nu le permite să îşi poată să-şi achite facturile.

Reţinerile din pensii se realizează, potrivit legii, eşalonat, într-un cuantum care nu poate depăşi o treime din cuantumul pensiei aflate în plată. În judeţul Mehedinţi sunt peste 55.000 de pensionari.