Cărţi în dar de Crăciun

Data publicării:
colecta

Într-o librărie din centru oraşului, într-un cadru restrâns aproape 20 de copii din comuna Independenţa au primit în dar de Moş Crăciun...cărţi. La iniţiativa Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin" din Galaţi, s-a organizat o colectă de cărţi pentru micuţii din mediul rural.

Victor Mihăilescu, profesor de teatru Liceul de Arte Galaţi: „Cărţile provin, deopotrivă, şi de la elevi şi de la profesori. Fiecare a donat cât a putut, cât a avut plăcere, dar s-au strâns destule cărţi."

Chiar dacă în Independenţa există o bibliotecă, sunt familii în localitate care nu îşi permit să le facă copiilor o minibibliotecă.

Adrian Mihăilescu, director Şcoala nr.2 Independenţa: „Diferenţa o face o situaţie materială precară a părinţilor şi achiziţionarea unei cărţi de către un copil din Independenţa este mai dificilă."

La eveniment a participat şi poetul Andrei Velea, care a primit invitaţia ca o provocare.

Andrei Velea, poet: „Deobicei nu mă adresez unui public atât de tânăr, mic ca vârstă. Deobicei vorbesc mai mult pentru liceeni sau pentru adulţi, seniori."

Elevii şcolii nr.2 din Independenţa au fost entuziasmaţi de cadourile primite în dar de Crăciun şi chiar vor să le citească în vacanţa de iarnă.

„Apreciez lucrul pe care l-au făcut. Sunt foarte fericită." + 00:11:03:00 - 00:11:06:13 „Nu mă aşteptam. Am primit un cadou foarte frumos de Crăciun" a spus o elevă.

„Un gest foarte frumos din partea lor. Chiar nu m-am aşteptat să primesc cărţi. E un cadou foarte frumos" a spus o fată.

Chiar dacă unii dintre copiii prezenţi sunt la vârsta la care îi bucură mai mult o ciocolată decât o carte, cu siguranţă pe viitor vor prinde gustul pentru lectură.

Andrei Velea, poet: „Poate că o carte vor învăţa să o aprecieze în timp. Poate nu se vor bucura de ea în momentul acesta, dar azi, mâine, poimâine, au tot timpul."

Un alt moment care i-a bucurat pe copii a fost cel pregătit de două eleve ale Liceului de Arte.

„Foarte frumos. Au fost foarte talentate. Îmi plac viorile" a spus o fată.

Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin" se gândeşte să facă o tradiţie din a colecta cărţi şi astfel să poată ajuta mai mulţi copii din mediul rural.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri