Locurile de parcare, numărate de administratori

Data publicării:
parcare masini

Pentru că locurile de parcare din cartierele gălăţene sunt prea puţine, autorităţile locale au în plan distribuirea lor pe bază de abonament. Pentru acest lucru însă, este necesară o hartă a locurilor de parcare, responsabilitate pe care Gospodărire Urbană a pasat-o asociaţiilor de proprietari.

Dana Stroe, purtător de cuvânt Gospodărire Urbană: "Societatea noastră nu are personalul necesar pentru această acţiune, am emis o serie de solicitări la asociaţiile de proprietari prin care cerem ajutor in inventarirea acestor locuri de parcare".

Preşedinţii de asociaţii nu au primit deocamdată aceste solicitări, dar vestea nu îi încântă pentru că, spun ei trebuie să facă benevol munca municipalităţii.

Nicolae Luca, preşedinte asociaţie: "Nu intră în atribuţiile preşedintelui de asociaţie, la noi e limitat domeniu, restul aparţine Primărie".

În schimb, în unele cazuri, inventarirea locurilor de parcare ar fi extrem de simplă, pentru că aceste locuri..... nu există! Gălăţenii care au în proprietate un autoturism nu sunt de acord să plătească locul de parcare din faţa blocului.

"Nu se poate pentru că nu suntem nici la Viena, nici la Bucureşti, nici la New York să se respecte. Nici măcar lumea nu e pregătită civilizat să respecte locul de parcare al altcuiva" spune un şofer.

Inventarierea este cu atât mai dificilă cu cât indicaţiile tehnice oferite asociaţiilor de proprietari lipsesc cu desăvârşire.

Odată numărate, cei de la Gospodărire Urbană nu vor amenaja nimic în plus în locurile de parcare. Inventarierea pe care trebuie să o facă asociaţiile de proprietari este voluntară, dar nu şi obligatorie.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri