Sari la conținut

Steve Sir, un câştig pentru Phoenix

Canadianul Steve Sir s-a adaptat perfect la Phoenix. Încă de la primul său meci în tricoul gălăţenilor, Steve Sir a reuşit 14 puncte pentru echipa sa, puncte care au adus o victorie foarte importantă în partida cu Gaz Metan Mediaş. Antrenorul Florin Nini crede că jucătorul canadian va avea evoluţii din ce în ce mai bune pentru Phoenix.

Florin Nini, antrenor Phoenix Galaţi: "Mă bucură intrarea lui Sir, este un şuteur veritabil, aşa cum vă spuneam. El încă nu poate emite pretenţii din punct de vedere al capacităţii sale fizice, dar are timpul necesar. Mă bucur că este aici, mă bucur că a reuşit să debuteze cu o victorie şi cu un aport destul de consistent în joc".

Steve Sir, jucător Phoenix Galaţi: "Am avut ceva emoţii, dar m-am simţit mult mai bine după ce mi-a intrat primul coş. Eu încă încerc să mă lămuresc cum pot ajuta mai bine echipa. Ştiu că punctul meu forte este aruncarea de la distanţă, aşa că voi aduce acest plus la echipă şi mă voi pune la punct în defensivă. Mă bucur că am făcut un joc bun şi că am câştigat".

Jucătorul canadian crede că Phoenix îşi poate îndeplini obiectivul în acest sezon.

Steve Sir, jucător Phoenix Galaţi: "Vreau să ajut echipa să rămână în prima ligă. Cred că avem sprijin din partea fanilor, avem un antrenor bun, avem jucători valoroşi. Scopul este să rămânem în ligă şi să continuăm să construim clubul. Sunt un jucător cu experienţă, deci ştiu cât e de important ca echipa să rămână în ligă. De asta sunt aici: să ajut echipa să nu retrogradeze".

Phoenix va juca în perioada următoare cinci partide dificile, cu primele clasate în Liga Naţională. Echipa se află pe o poziţie confortabilă, care asigură prezenţa în prima ligă şi în sezonul următor.

reporter: Marius Ţuca

operator: Marian Munteanu

Pe aceeași temă