Studenţii se luptă pentru o bursă oferită de Damen

Data publicării:
damen

Pentru al patrulea an consecutiv, studenţii aflaţi în anul doi de studiu la Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi, au intrat în atenţia Şantierului Naval Damen, cea mai profitabilă companie a momentului în oraşul de la Dunăre. Obiectivul final? O bursă lunară şi un job la terminarea facultăţii.

Florin Spătaru, director Resurse Umane Damen: "Căutăm oamenii care să se potrivească cel mai bine cu valorile şi cultura organizaţiei. Oameni cu spirit de iniţiativă care îşi doresc să performeze în domeniul construcţiilor navale."

Pentru cei 80 de potenţiali candidaţi s-a dat startul selecţiei.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "După un amplu proces de recrutare, care va presupune interviuri şi evaluare psihologică, şase dintre aceşti studenţi, cei mai buni dintre ei, vor primi până la finalul facultăţii o bursă de 975 de lei."

Pentru asta studenţii au de îndeplinit două criterii: media să fie mai mare de 7,5 şi să nu aibă nicio restanţă.

"Nu e chiar atât de greu să ai o medie peste 7,5. Este o şansă destul de bună pentru viitorul nostru şi sper să fiu acceptată" a spus o studentă.

Aproape 30 de studenţi au făcut parte din acest proiect, în ultimii patru ani. Tiberiu Paraschiv este unul dintre primii care au primit bursă, pe atunci de 700 de lei, şi este angajat în Şantierul Damen de doi ani şi jumătate.

Tiberiu Paraschiv, angajat Şantierul Naval Damen: "Ideea părea foarte promiţătoare şi aşa s-a şi dovedit ulterior. Să ai ceva asigurat, să ştii că după ce termini facultatea nu ajungi în pragul disperării, să-ţi cauţi şi în primul rând să ştii că eşti apreciat, că cineva a văzut ceva în tine şi vrea să dezvolte acel lucru."

Iar la un an şi două luni de la angajare, Tiberiu a plecat la perfecţionare în Olanda. De acelaşi lucru speră să aibă parte şi Vlăduţ Vicol, un bursier şi şef de promoţie, angajat în şantier de opt luni.

Vlăduţ Vicol, angajat Şantierul Naval Damen: "După ce trec cei doi ani de zile în Damen, există posibilitatea, am colegi care au plecat pentru traininguri şi care, probabil, mai târziu, vor avea ocazia să lucreze în alte şantiere. Până la urmă e o deschidere largă. Damen are multe şantiere în toată lumea."

Datorită interesului ridicat al companieiilor multinaţionale pentru studenţi, reprezentanţii facultăţii introduc din următorul an şcolar şi un master în limba engleză.

Leonard Domnişoru, decan Facultatea de Arhitectură Navală: "La cererea evidentă, a angajatorilor. Aşa cum aţi constatat astăzi, angajatorii sunt companii multinaţionale, iar limba din cadrul companiei e limba engleză."

În prezent, la Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi sunt înscrişi 574 de studenţi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri