Aglomeraţie în Vama Sculeni. Şoferii au avut de aşteptat la rând şi câteva ore

Data publicării:
AGLOMERATIE SCULENI

Cei mai mulţi dintre şoferi au stat la rând pentru a-şi alimenta maşinile cu carburant mai ieftin din ţara vecină.

"Stăm, nu avem ce face. Decât să plătim la noi în ţară, mai bine plătim dincolo. E mai bine. - Câte ore credeţi că o să pierdeţi acum? - Cred că vreo cinci - şase ore dus întors, dar merită efortul."

"Pentru benzină mergem, pentru alimentare şi atât. - E aşa convenabil să luaţi carburant din Republica Moldova? - Da, faţă de la noi, e mai convenabil. - Cât economisiţi? - 150 de lei la un plin faţă de România."

Au fost însă şi multe maşini cu cetăţeni moldoveni care s-au întors de la muncă din ţări precum Italia sau Spania pentru a-şi petrece concediul în ţara natală. Oamenii au avut de aşteptat şi câteva ore doar pentru a trece de punctul de control din România spre cel din Republica Moldova.

"De o oră stăm sub soare, aşteptăm. Nu se mişcă nimic, sperăm că nu s-a întâmplat nimic. Niciodată nu s-a întâmplat aşa să fie."

"Nici la o vamă nu am stat aşa de mult. Numai aici, la noi. Acolo treci, două, trei maşini, patru şi gata. Chiar la intrare în Ungaria au fost şase maşini, şapte, mai mult nu. 15 minute, 20, dacă am stat."

"De două, trei ore stau aici. Uitaţi, acum e ora cinci, eu stau de la orele 3 şi vreo câteva minute."

"Nu era aşa până acum. Acum sunt foarte mulţi. De asta şi se face coadă aşa de mare."

Traficul de maşini prin Vama Sculeni a crescut sesizabil începând cu 19 iunie. De atunci, autorităţile moldovene permit trecerea frontierei dinspre România doar cu cartea de identitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri