Gravidă de 5 ori la doar 14 ani

Data publicării:
gravide 20salvate 20de 20la 20moarte-53620

Pentru a salva vieţile celor patru femei, medicii au consumat aproape întreaga rezervă de sânge şi au cheltuit peste 15 000 de lei pentru medicamente. Este pentru prima dată în ultimii 40 de ani când la cea mai mare maternitate din Moldova se internează trei cazuri cu apoplexie utero-placentară, care reprezintă o urgenţă majoră în obstretică. De cele mai multe ori se ajunge la moartea fătului, dar sunt cazuri în care şi gravida poate deceda.

Una din cele 4 gravide in stare grava are doar de 14 ani si este la a cincea sarcina. A suferit complicaţii grave, astfel că medicii au făcut mari eforturi pentru a-i salva viaţa. A născut, un bebeluş de 1150 de grame si amandoi sunt acum internaţi la reaminare.

Din păcate, astfel de cazuri nu sunt singulare, spun medicii. Multe din pacientele care ajung la maternitatea Cuza Vodă n-au trecut niciodată pe la medic în timpul sarcinii.

Medicii recomandă femeilor gravide să meargă de cel puţin trei ori la ginecolog, în cele nouă luni de sarcină. Controalele costă, însă, câteva sute de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri