Primul tablou 3D din România, expus în premieră la Iași

Data publicării:
tablou 3d 2-1

A avut nevoie de „şapte nopţi albe şi 15 cafele” pentru a realiza tabloul 3D numit „Interacțiune", povestește artistul Daniel Relenschi.

„E prima lucrare făcută în această tehnică, tehnica obligativităţii unui punct de percepţie. Practic e tehnica binecunoscută de asflat 3D, dar adusă pe pânză de data asta. Trebuie privită dintr-un anumit punct pentru a se dezvălui” explică tânărul artist.

Iluzia optică se observă cel mai bine atunci când tabloul este privit din lateral.

Daniel Relenschi și-a dezvăluit potențialul încă de la vârsta de patru ani, când a început să facă primele schițe. A continuat să picteze, iar mai apoi a colaborat cu unii dintre cei mai renumiți designeri din România. Talentul l-a moștenit de la mama lui, care a lucrat o viață ca pictor într-o fabrică de sticlă și porțelan din Dorohoi. 

Tabloul „Interacţiune", alături de alte picturi realizate de Daniel Relenschi împreună cu fratele său, rămâne expus până pe 31 august la Galeriile de Artă Grand Hotel Traian din Iași, urmând apoi să fie prezentat pe simezele din Bucureşti şi Chişinău. Tabloul va fi apoi scos la o licitaţie cu vânzare. Prețul de pornire va fi de 10 000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri