Scandalul laptelui contaminat, reţeta perfectă pentru faliment

Data publicării:
scandalul 20laptelui 20cu 20aflatoxina 20digi24 20iasi-56150

Florin Stegariu are în grajdurile de la Strunga peste 300 de vite, care produc zilnic în jur de 7.000 de litri de lapte. În ultima săptămână însă, cererea a scăzut dramatic, iar fermierul a rămas cu mii de litri de lapte nevânduţi. Zootehnistul recunoaşte că vânzările au scăzut cu 45 la sută.

La 60 de km distanţă, un alt fermier are aceleaşi probleme. El crede însă că scandalul aflatoxinei a fost generat de procesatori, pentru a cumpăra laptele la un preţ mult mai mic. Aurel Placinschi le cere autorităţilor să facă verificări şi în fermele de porci şi găini pentru că şi aceste animale au mâncat nutreţ contaminat.

Daca marii zootehnişti îşi pot permite să aştepte liniştirea lucrurilor, micii fermieri sunt îngroziți. Săptămâna trecută, în piețele din Iași sticla de 2 litri cu lapte se vindea cu 8 lei. Acum nu sunt cumpărărtori nici la un preţ de două ori mai mic.

Din laptele nevândut fermierii fac acum brânză pentru familiile lor, iar unii crescători de vite au ajuns chiar să-și hrănească animalele din ogradă cu lapte de vacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri