Târgul de Crăciun, motiv de ceartă între primarul Gheorghe Nichita și președintele CJ Cristian Adomniței

Data publicării:
stefan cel mare toamna

Consiliul Județean Iași a plănuit organizarea târgului de Crăciun începând cu data de 13 decembrie pe bulevardul Ștefan cel Mare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, susţine că a cerut acceptul de la Primărie pentru montarea căsuțelor din lemn în care ar trebui să își vândă comercianții marfa, încă de acum o lună. Nu a primit un răspuns, doar un avertisment că va fi amendat.

„Eu mi-am asumat până la urmă şi ce aţi văzut dumneavoastră, căsuţe montate pe bulevard, sunt montate din ordinul meu pentru că nu mai puteam să aşteptăm şi venirea lui Moş Crăciun şi noi să nu avem acţiunea făcută, mai ales că mi-am dat cumva semana că nici nu voi primi vreo hârtie de la Primărie. Aşa încât, până la urmă am mutat căsuţele, a venit Poliţia Locală să amendeze Consiliul că nu avem autorizaţie, deşi eu le-am spus, am 30 de zile de când am făcut cererea, se consideră că este tacit acceptată,” a spus Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași. 

Primarul susţine însă că e de acord cu Târgul de Crăciun, dar nu şi cu locul unde se vrea să se desfăşoare.

Nu pot să transform Ştefan cel Mare în târg de Crăciun numai. Eu cred că Ştefan cel Mare are multe alte funcţii pentru ieşeni. Noi avem un proiect important pentru a pune în evidenţă pietonalul Ştefan cel Mare şi zonele oraşului şi nu am în proiectul meu să fac imagine unei persoane. Eu nu mă duc în judeţ să fac ordine. La mine în municipiul Iaşi eu sunt primar,” a replicat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași.

În cele din urmă Consiliul județean a mutat căsuțele pe trotuar pentru a elibera pietonalul așa cum a cerut primăria. Târgul de Crăciun se va desfăşura în perioada 13-22 decembrie şi vor fi expuse produse tradiţionale, dar şi decoraţiuni de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri