Baschet, Top 6 | Lupta se dă până la ultimul meci pentru stabilirea ierarhiei

Data actualizării: Data publicării:

Suspansul se menţine până în la ultimul meci în grupa 1-6 a Ligii Naționale de baschet masculin. Lupta pentru primele trei locuri va fi decisă de confruntările directe.

Sibiul şi Clujul se vor confrunta, sâmbătă, pentru primul loc, în vreme ce Steaua și CSM Oradea se vor duela pentru ultimul loc pe podium, înaintea jocurilor din play-off.

"Cred că e cel mai echilibrat campionat de când sunt eu în baschet, în România. Nu țin minte să fi fost cinci echipe, șase dacă punem și Piteștiul, care să fie atât de apropiate valoric cum este anul acesta", a declarat Mihăiță Silvășan, antrenorul U BT Cluj-Napoca.

Victoria de miercuri seara, cu U BT Cluj-Napoca, a confirmat cã Oradea va avea avantajul propriului teren în primele douã jocuri din play-off. Indiferent de rezultatul ultimei etape din Top 6, CSM CSU nu poate coborî mai jos de locul patru în clasament. Cu toate acestea, tehnicianul Cristian Achim nu se așteaptã ca primul meci din play-off sã fie uşor, indiferent cã Oradea va întâlni Timișoara sau Pitești.

"Deci, primul tur va fi foarte, foarte, foarte greu. Să nu cumva, deci, eu sunt atât de precaut. Să încerc să mă gândesc la semifinale, cine se gândește? Eu mă gândesc la primul tur. Vom vedea ce va fi", a spus Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Meciul de aseară dintre CSM Oradea și U BT Cluj-Napoca a reprezentat a cincea întâlnire directă dintre cele două formaţii. Bihorenii au câştigat două partide, iar "studenţii" - trei.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri