Sari la conținut

Doar 26 % dintre candidații la simularea evaluării naționale au obținut note peste 5 la matematică

Cu o promovabilitate de 47%, județul Bihor se clasează pe locul 19 la nivel național în urma simulării examenului de capacitate. Matematica a tras serios în jos rezultatul general al simulării: doar 26% dintre candidaţi au luat note peste 5 la această materie. Asta în condițiile în care subiectele nu au fost deloc dificile.

"Nu au fost suficient de motivați în primul rând cã nu s-au trecut notele în catalog, unii poate nu au tratat cu seriozitate", este de părere Monica Bercea, profesoară de matematică.

"La matematicã, dacã au goluri în trecut în legãturã cu materia, nu mai pot ține pasul, pe când la românã poți sã te apuci sã înveți", spune un elev.

Notele la matematică sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât dascălii au ținut ședințe de pregătire încă din primul semestru.

"O sã analizãm toatã aceastã situație în ședințele cu pãrinții. Copiii vor afla ce au greșit, ceea ce nu au fãcut, iar la sfârșitul lunii mai vom mai organiza o simulare la nivelul școlii", promite prof. Florian Hava, directorul școlii Dacia din Oradea.

Nici profesorii de limba română nu sunt pe deplin mulțumiți, chiar dacă rezultatele sunt mult mai bune la această materie. 62% dintre elevi au obţinut note peste 5 la română.

"Eu consider cã aceste rezultate nu sunt cele mai mulțumitoare, dar cred cã se pot remedia din greșelile care s-au fãcut", spune Diana Simina, profesoară de limba română.

În acest an, evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a va începe pe 23 iunie cu proba la limba și literatura românã.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Gabor Szilagyi