Expoziție interactivă cu dinozauri într-un mall din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
dinozauri la mall5

Un cuib cu ouă de dinozaur, un schelet gigantic de opt metri și temutul T-Rex i-au impresionat pe copiii care au descoperit lumea fascinantă a reptilelor preistorice, într-un mall din Oradea. Cei mici au devenit pentru câteva minute paleontologi și au căutat în nisip fosile ale unui dinozaur care a trăit în urmă cu milioane de ani.

"Cu bățul căutăm în nisip până găsim ceva tare. În momentul în care găsim ceva tare, venim cu pensula și o să facem așa încet, încât să nu dăm cu nisip pe afară."

Echipați cu veste de cercetași, cu ochelari și instrumente, copiii au căutat în nisip fosile ale unui dinozaur care a trăit în urmă cu 120 de milioane de ani. Totul în cadrul unei expoziții interactive cu dinozauri dintr-un centru comercial din Oradea.

"Căutăm aici fosile, fosile de dinozaur și deja am găsit trei-patru", spune un copil.

"Noi trebuie să dăm nisipul de pe acestea ca să nu ne zboare în ochi și cum să le găsim? - să băgăm acest bețișor în nisip."

Micii paleontologi au continuat aventura și i-au descoperit pe fiorosul T-Rex, un schelet gigantic de Allosaurus înalt de opt metri și o replică a unui cuib de dinozauri.

dinozauri la mall4
dinozauri la mall4

La final, cei mici au urmărit un documentar. În total, turul durează 45 de minute.

"Îi punem să caute după fosile, după aceea pornim încet să vedem cam tot ce avem aici expus, le prezentăm cuibul, avem doi dinozauri care se mișcă", a explicat Răzvan Faur, ghidul expoziției.

Expoziția interactivă din centrul comercial din Oradea poate fi vizitată până pe 21 noiembrie, iar intrarea este liberă.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri