Fost fotbalist, acuzat de organizarea de lupte între câini

Data actualizării: Data publicării:
lupte caini

Un fost jucător din Liga întâi se află în mijlocul unui scandal legat de luptele ilegale de câini. Sângeroasele încăierări care au loc pe un teren care aparține lui Ramses Gado au fost înregistrate de un martor și au ajuns pe mâna Poliției, care a deschis un dosar penal. Fostul atacant nu este la prima acuzație de acest gen: acum opt ani și-a petrecut trei luni după gratii în Ungaria, pentru aceeași infracțiune.

În imaginile înregistrate zilele trecute, pe ascuns, cu telefonul, se observă câinii care se luptă într-un spațiu amenajat întocmai ca un ring. Încleștarea era urmărită de pe margine de mai multe persoane, care asmuțeau animalele unul împotriva celuilalt.

"S-a văzut destul de clar ce se întâmplă, am putut să filmez câinii cum se bat. Câteva persoane, 2-3 persoane, probabil proprietarii câinilor, erau înăuntrul ringului și țineau, încurajau câinii", spune martorul.

Nu era prima dată când în acel loc erau organizate astfel de lupte, spune autorul înregistrării.

"De câteva ori am văzut mai multe mașini în fața casei lui și am auzit zgomote, era clar că era luptă de câini", povesteşte martorul.

"Pe un teren împrejmuit, aflat la doar câțiva metri în spatele meu, sunt ținuți în lanțuri mai mulți câini din diferite rase. Persoana care a făcut sesizarea la Poliție spune că în aceeași zonă ar fi avut loc și luptele între animale", a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

După ce a înregistrat imaginile, martorul a anunțat Poliția. Însă la vederea agentului trimis la fața locului, participanții la luptele ilegale au fugit.

Proprietarului terenului este Ramses Gado, fost jucător la mai multe echipe din Liga I de fotbal. Sportivul a fost chemat să dea explicații, iar pe numele lui a fost deschis dosar penal.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de "organizarea de lupte între câini, pregătirea lor în acest scop, precum și participarea cu câinii la astfel de lupte". De asemenea, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru că nu a înregistrat și nu a declarat câinii respectivi la organele competente", a declarat agent Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Echipa Digi24 Oradea a încercat să stea de vorbă cu Ramses Gado. Însă acasă la acesta nu era nimeni, iar la telefonul său nu a răspuns nimeni.

Gado nu este la prima abatere de acest gen. Acum opt ani, sub aceeași acuzație, el a stat după gratii trei luni, în Ungaria.

În România, legea privind protecția animalelor interzice cu desăvârșire luptele între câini și pedepsește acest lucru cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Veterinarii spun că animalele sunt dresate special ca să lupte până la epuizare.

Reporter: Anca Deac
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri