Sari la conținut

FOTBAL. FC Bihor "Legenda" a dispărut la un an de la înfiinţare

Fotbalul mic din județ se pregătește de un nou start. Din păcate, mai sărac cu o echipă. FC Bihor "Legenda" 1902 a dispărut la exact un an de la înființare și asta deși obținuse promovarea în liga a patra.

Reprezentanții clubului orădean au fost de altfel singurii care au lipsit de la Comitetul Executiv al AJF Bihor care a stabilit noile date ale competițiilor județene. Locul acesteia va fi luat de pierzătoarea barajului de promovare, Stăruința Săcuieni.

"Sunt situații care le prevăd a fi neplăcute cu Legenda. Dar e clar - și am stabilit-o și cu reprezentanții - în caz că nu se înscrie, automat, de drept, Săcuieniul îi va lua locul", a declarat Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

Noutatea pentru sezonul 2017-2018 a Ligii a IV-a o constituie obligativitatea prezenței în echipe a unui jucător sub 21 de ani.

"Au fost mulți delegați, inclusiv eu, care am vrut mai mulți jucători under 21 sau chiar under 19 - să implementăm regula la liga a patra. Dar, fiind trecerea așa bruscă, am zis să începem odată cu under 21", a precizat președintele AJF Bihor.

Totodată, pentru a evita amânarea startului de campionat, cum s-a întâmplat în ultimii ani, membrii Comitetului Executiv au stabilit ca, începând din acest sezon, prima etapă să fie programată în ultimul sfârșit de săptămână a lunii august. Acest lucru face ca noua ediţie să debuteze pe 26 august.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş