FOTO. Accident grav pe DN1, în Bihor. Două TIR-uri s-au ciocnit, un şofer a murit

Data publicării:
accident tir Tinaud 1

Accidentul s-a produs în jurul orei 9, la aproximativ 50 de kilometri de Oradea, pe DN1. După împact marfa camionului înmatriculat în județul Botoșani a ajuns pe carosabil. Acesta era sub formă de granule, despre care inițial s-a crezut că este azot și poate exploda la contactul cu carburanții.

"Prima informație pe care am primit-o se referea la scurgeri de carburanți și existența azotului granulat. Ulterior s-a verificat această substanță care inițial se suspecta a fi azot, dar s-a verificat și în final am constatat că este plastic granulat", spune locotenent-colonelul Sorin Caba, prim-adjunct al şefului ISU Crișana.

Martorii susțin că cele două camioane s-au tamponat din cauza unei căruțe de la marginea drumului: "A vrut să evite o căruță și din partea cealaltă venea un tir cu ceva haine sau ceva de genul ăsta și s-au ciocnit.

Poliţiştii bănuiesc că de vină a fost oboseala unuia dintre șoferi.

"Poate fi oboseala la volan, pot fi alte preocupări în timpul conducerii. Cert este că a trecut pe contrasens, unde s-a tamponat frontal cu autotrenul cu număr de Bihor, semiremorcă cu număr de Italia", susţine comisarul-şef Dorin Sava, Poliției Rutiere Bihor.

După impact unul din autocamioane s-a răsturnat peste o mașină parcată în fața unei case. Proprietarul autoturismului crede că "a fost noroc că a fost parcat aici, pentru că dacă nu, sută la sută intra în casă."

În urma impactului, şoferul unuia dintre camioane a murit. "Celălalt șofer și un pasager cu leziuni cu gravitate medie, unul dintre ei și celălalt în stare critică, au fost duși la Spitalul Județean din Oradea", a precizat doctorul Hadrian Borcea, directorul medical al Spitalului Judeţean din Oradea.

În timpul acțiunii de salvare, drumul naţional 1 Oradea - Cluj-Napoca a fost închis pe ambele sensuri pe perimetru de câteva sute de metri, iar circulația a fost deviată pe rute ocolitoare.

reporter: Edina Szomoru
operator: Constantin Gheorghiță
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri