FOTO. Centru de colectare a fierului vechi, transformat în zonă verde, în Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Spatiu verde onestilor (1)
foto: Primăria Oradea

Un centru de colectare a fierului vechi, care funcționa pe un teren viran din Oradea, a fost transformat într-o zonă verde. Suprafața de 3700 de metri pătrați a fost amenajată de o companie privată în cadrul unui proiect de responsabilitate socială.

foto: Primăria Oradea
foto: Primăria Oradea

Terenul este situat la intersecția străzilor Barcăului și Oneștilor, iar transformarea lui din spațiu viran în zonă verde îngrijită a fost posibilă printr-un acord de colaborare între administrația locală și compania privată.

După ce au scos primul stat de pământ, muncitorii au adus aproximativ 180 de metri cubi de pământ pentru gazon.

„Amenajarea este compusă din zone acoperite cu gazon rulou în suprafață de 3.550 m2 și în jur de 240 m2 de insule de plante ornamentale perene și arbuști decorativi, acoperite cu pietriș. Materialele utilizate necesare pentru amenajare, în afară de gazonul rulou, sunt 40 de tone de piatră decorativă de culoare gri, aproximativ 500 de plante perene și arbuști ornamentali și 27 de arbori. (…) Zona a fost prevăzută cu sistem de irigații automatizat”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Conform acordului de colaborare, firma care a amenajat spațiul are obligația de a-l întreține pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri