Sari la conținut

Liber la mişcare în curtea şcolilor. Orădenii au acces gratuit pe bazele sportive a 17 şcoli din oraş

Până acum, regulamentul şcolar permitea ca pe bazele sportive ale şcolilor să intre doar cei care plăteau o taxă. Pentru că în acest fel puţine persoane puteau beneficia de terenurile de sport, un grup de consilieri locali din Oradea a venit cu ideea punerii acestora la dispoziţia tuturor celor care vor să facă mişcare.

"Din păcate, nu există posibilitatea creeării unor spaţii de joacă în toate zonele oraşului şi atunci ne-am gândit că şcolile ar fi cele mai bune zone accesibile", a explicat Adrian Felea, iniţiatorul propunerii

"Am luat la rând mai multe şcoli din Oradea să vedem care pot beneficia direct de aceste propuneri. Foarte important a fost să nu fie accesul prin şcoli", susţine Aurel Mohan, iniţiatorul propunerii.

Au fost găsite 17 şcoli care au îndeplinit condiţiile celor trei consilieri: au intrare separată pe baza sportivă şi paza este asigurată de un portar. După ce propunerea a fost aprobată de Consiliul Local, au început pregătirile: se asfaltează şi se marchează terenurile şi se repară ori se montează porţile şi coşurile de baschet.

"Prin această hotărâre de Consiliu Local, cei care doresc să facă un sport pot să facă gratuit, folosind terenurile de sport şi bazele a 17 şcoli din oraş", confirmă Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Pe poarta fiecărei şcoli vor fi afişate orarul şi regulile. Vizitatorii sunt obligaţi să respecte curăţenia şi să nu distrugă nimic, iar copiii sub 9 ani trebuie să fie însoţiţi de un adult.

Accesul în interiorul curţilor şcolilor se va face vara, între orele 15 şi 21, şi iarna de la ora 15 până la ora 19.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiță