O fetiţă a căzut de pe un pod în râul Iza. Autorităţile promit repararea pasarelei

Data actualizării: Data publicării:
pod sighet

Incident neobişnuit în Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. O fetiță de 4 ani a căzut de pe un pod de la o înălțime de câţiva metri în apele râului Iza, după ce câteva traverse de lemn au cedat. A fost scoasă la mal de un prieten de familie şi dusă de urgenţă la spital.

Incidentul a avut loc duminica trecută, în jurul orei 19. Fetița se afla pe pod împreună cu tatăl ei și cu încă o familie. Localnicii spun că la un moment dat, o scândură a cedat şi copila a căzut în gol.

"Părinţii nu au avut grijă, copiii s-au balansat şi s-a rupt ceva scândură", povesteşte o femeie.

Tatăl a reuşit să se prindă la timp de o balustradă, iar un prieten de-al lui a sărit în apă, după copilă. Aceasta a fost dusă la spital, unde a primit îngrijiri şi a fost lăsată să plece acasă. În schimb, părintele ei, aflat în stare de ebrietate, a fost internat la psihiatrie. Edilii susţin că fetiţa ar fi căzut pentru că o scândură a fost furată din podul suspendat.

"Vinovat este cel care a furat acea bucată de lemne. Şi mai vinovat este, din păcate, este acel părinte în stare avansată de ebrietate. Sunt nişte anunţuri care îi atenţionează pe oameni să circule cu grijă, dar domnul acela, fiind în stare de ebrietate, oricum nu avea timp să citească acel anunţ", explică Horia Scubli, primarul din Sighetu Marmaţiei.

Localnicii spun că puntea suspendată de la „Grădina Morii" peste râul Iza este de mai mulți ani un adevărat pericol pentru trecători.

"Normal că nu mă simt în siguranţă atâta vreme cât podul ăsta e într-o stare degradată permanentă."

"- Podul, de când e făcut?
- Din '70, de când a fost inundaţia. Şi de atunci numai aşa cârpit a fost, cu scânduri slabe."

Edilii au promis că în cel mult două săptămâni traversele din lemn vor fi înlocuite cu bucăţi de tablă.

Redactor: Adrian Laboş
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri