Acreditarea spitalelor, proces lung şi anevoios

Data publicării:
acreditare prima

Reprezentanţii unităţii sanitare nu au ştiut la ce să se aştepte atunci când au aflat că sunt multe cerinţe de respectat pentru a primi acreditarea. S-au documentat pe parcurs, apoi au încercat să le îndeplinească.

”În ceea ce priveşte situaţia din saloane... pe culoare am constatat că trebuie să avem o bară continuă, pe care am instalat-o. În general noi am avut din start dotările respective”, spune Tamara Oneci, economist.

Fiind un spital mic, cu doar zece paturi, criteriile impuse au fost mai puţine comparativ cu alte unităţi. Chiar şi aşa, în final s-au respectat... 1.800 de cerinţe, pentru a obţine acreditarea.

”Noi fiind un spital mic, anumite standarde nu au putut fi încadrate şi verificate. De exemplu, camera de sterilizare... acest spital deserveşte pacienţicu boli cronice incurabile, în special oncologice, deci nu avem cameră de sterilizare”, spune Tamara Nagy, director medical.

Spitalul nu a fost nevoit să suporte costuri mari pe parcursul procesului de acreditare, deoarece diversele dotări impuse au fost realizate din sponsorizări, iar munca a fost făcută de voluntari.

”Foarte curat, e curăţenie, totu-i foarte frumos aici. Eu am lucrat la spital, la ortopedie, la protezare, tot cu bolnavii. Este oricum diferenţă mare”, spune Varvara Dosa, ruda unui pacient.

În Timiş, spitalele din Sânnicolau Mare, Gătaia şi Buziaş au mai obţinut acreditare.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri