Sari la conținut

Daliana Rădoi, o săptămână de căutări. Adolescenta de 14 ani dispărută a fost dată în urmărire națională, inclusiv în consemn la frontieră

Alerta s-a declanșat acum o săptămână, printr-un apel la 112. Polițiști, jandarmi, salvamontiști, lucrători silvici şi voluntari au cercetat Parcul Național Retezat. Printre locurile în care a fost căutată se numără Poiana Pelegii, Lacul Bucura, Barajul Gura Apelor, Cabana Gura Zlata și Cabana Rotunda, precum și la casele de vacanță aflate în zona Parcului Național Retezat.

Pentru căutări s-au folosit un elicopter, o dronă, câini special antrenați și chiar un sonar. Pliante cu fotografia minorei, semnalmentele și descrierea obiectelor de îmbrăcăminte au fost împărțite localnicilor și turiștilor. Daliana Rădoi a fost dată în urmărire la nivel național, inclusiv în consemn la frontieră. Poliția a întocmit un dosar penal, pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane în dificultate.

Reamintim că tânăra, care venea la un centru de plasament din Lupeni, se afla în momentul dispariției într-o tabără organizată de un preot. De astăzi, acțiunile de căutare se restrâng, însă aria de căutare rămâne monitorizată.