Sari la conținut
News Alert

O nouă zi de căutări în Retezat, pe urma fetei care a dispărut în munți

100 de oameni, jandarmi, poliţişti, salvamontişti, pădurari şi voluntari au luat la pas pădurile din Retezat. Echipele au căutat indicii în cele mai adânci râpe şi au trimis o dronă la înălţime, să filmeze zona: ”Tragem nădejde să o găsim în viaţă pe undeva. Nu neapărat aici. Poate a reuşit să părăsească zona”.

”Căutăm acul în carul cu fân. Acum am coborât în râpe şi în zone greu accesibile şi nu se vede nimic”, spune Gigi Pancu, salvamontist.

Aria de căutare a fost redusă mult, de la 27 la 12 kilometri, după ce azi-noapte poliţiştii au refăcut traseul pe care l-ar fi putut urma fata. ”Aceste zone au fost stabilite în urma unui experiment judiciar, în aceleaşi condiţii în care se presupune că minora a parcurs traseul montan”, afirmă Laura Bradu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

”Este foarte periculoasă zona. Mai ales pentru un minor, singur, aflat în sălbăticie. Să nu mai vorbim de animalele sălbatice”, precizează Andrei Mureșan, salvamontist.

Fata în vârstă de 14 ani creştea la un centru de plasament din Lupeni. Plecase într-o excursie organizată de un preot în Munţii Retezat şi a dispărut miercuri, după ce s-a îndepărtat de grup. Părintele care trebuia să o supravegheze nu îşi explică nici acum cum a scăpat-o din vedere.

”Sunt copleşit de situaţie. Nu ştiu ce să mai... Mereu am fost cu ochii pe copii”, spune preotul Cristian Ralu.

Poliţiştii au lipit afişe cu fotografia adolescentei pe toate traseele turistice din Munţii Retezat. Oricine poate da informaţii despre fată este rugat să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie. Daliana Rădoi are un metru şi 55 de centimetri înălţime, aproximativ 60 de kilograme, ochii verzi, păr şaten tuns scurt şi breton asimetric. Purta un hanorac maro cu imprimeu portocaliu, pantaloni negri, adidaşi albi şi un rucsac roşu cu negru.

Reporter: Carla Tănasie
Operator: Ionuţ Voinea
Editor web: Călin Țenche