Pâine cu locuri de muncă pentru foşti deţinuţi

Data publicării:
paine

Chiar şi 1.000 de pâini pot ieşi, într-o singură zi, din brutăria proaspăt inaugurată la Timişoara. „Zece persoane private de libertate, pe o perioadă determinată, vor avea contracte de muncă după liberare în această entitate. Spun determinată pentru că unul dintre criteriile proiectului a fost acela de a oferi un loc de muncă şi o rampă de lansare", afirmă Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timişoara.

Şcolarizarea se face din detenţie, teoria fiind predată după gratii, iar practica, în întreprinderea socială. „Cuptorul nostru are patru vetre, pot intra 40 de pâini pe vatră, depinde şi cât de mare este pâinea. Pot să scot la o şarjă 160-180 de pâini, în funcţie de cât sunt de mari", precizează Flavius Berbentea, inginer tehnolog.

„Ne-am ocupat să achiziţionăm piaţa de desfacere în ceea ce înseamnă biserica, dar vom deschide şi un punct aici, în vecinătatea întreprinderii sociale, unde vom putea vinde pâinea produsă în întreprindere", spune PS Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoara.

Întreprinderile sociale folosesc profitul pentru crearea de noi locuri de muncă pentru persoanele defavorizate. Formarea deţinuţilor şi dotarea brutăriei au fost finanţate printr-un proiect european de 18 milioane de lei.

reporter: Manuela Strinu
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri