Sari la conținut

Paşte în parcare, din cauza restricţiilor

Sărbătorile au dus la creşterea tranzitului la frontieră, s-au introdus şi controale suplimentare prin noile reglementări europene, iar şoferii de camioane au mai avut o problemă: restricţiile de circulaţie din Ungaria! Aşa că, cei pe care i-a prins Paştele pe drum nu au avut încotro decât să îşi petreacă noaptea în parcările din preajma vămilor care fac legătura cu Ungaria. Aceasta a fost situaţia şi la Nădlac 2, pe autostradă, cel mai aglomerat punct de frontieră din vestul ţării.

"Parcarea de pe autostrada A1 chiar de lângă punctul de trecere al frontierei Nădlac 2 este supraaglomerată de camioane. Zeci de şoferi aşteaptă să treacă graniţa în Ungaria şi cei mai mulţi dintre ei şi-au petrecut noaptea aici" - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Poliţiştii de frontieră nu pot decât să le recomande şoferilor de camioane să aibă răbdare până la ridicarea restricţiilor de pe teritoriul ţării vecine. Oamenii fac ce pot pentru a scăpa de plictiseală. Reporterii Digi24 Timişoara i-au surprins în timp ce îşi preparau mâncarea, se uitau la filme în cabine, stăteau de vorbă sau ascultau muzică, doar doar timpul va trece mai repede.

"Aţi petrecut noaptea aici, în parcare? Da, da. De cât timp sunteţia aici? Ieri de la 3 am venit."

"E închis vama la ei, stau aici. Ce faceţi, nu vă plictisiţi? Stau la maşină, facem mâncare."

"Lăsăm maşinile şi mergem în Arad, noi care suntem din Arad. Şi venim cu două ore înainte. Vă încurcă la programul del ivrat marfa? Păi de aia am şi venit să fim aici, să trecem cât mai repede. Mâine începe lucru afară şi o să aibă nevoie de marfă."

"Aţi dormit în maşină? Da. Vama este închisă. Bem ceai, cafea, fumăm şi terminăm."

Conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus suplimentarea numărului de lucrători care să se ocupe de controlul automarfarelor, pentru a reduce timpii de aşteptare în vămi. Conducătorii autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone trebuie să ştie ca astfel de restricţii se vor institui din nou, în Ungaria, între 22 şi 23 aprilie, dar şi între 29 aprilie si 1 mai.