Ce opțiuni de tratament există pentru tromboza venoasă profundă

Data publicării:
dr andrada bogdan
Dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiologie

Tromboza venoasă profundă apare prin formarea unui cheag de sânge în interiorul unei vene situate profund. Aceasta se poate afla, de exemplu, la nivelul gambelor sau coapselor, dar blocajul poate apărea şi în alte părţi ale corpului. Despre tratamentul modern al acestor cheaguri de sânge, discutăm cu dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiologie.

Tromboza venoasă profundă apare atunci când în interiorul unei vene situate profund se formează un cheag de sânge, numit tromb. De regulă, tromboza venoasă profundă produce durere, senzație de căldură și sensibilitate în zona afectată. Diagnosticarea și tratamentul trombozei venoase profunde nu trebuie neglijate, deoarece în lipsa acestora pot apărea complicații severe produse de desprinderea cheagurilor și deplasarea acestora în corp, care pot merge până la embolie pulmonară.

În prezent, datorită noilor tehnologii și tehnici medicale apărute, tratamentul trombozei venoase profunde se poate realiza și minim invaziv, prin proceduri de cardiologie intervențională. Sistemele moderne pentru trombectomie, cum este sistemul AngioJet, permit distrugerea și aspirația activă a trombilor periferici. Scopul unei astfel de intervenții este de a restabili fluxul de sânge și de a ameliora simptomele.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri