DANS SPORTIV. Campioni mondiali, la 11 ani

Data publicării:
02012013 20dansatori-41642

Anca şi Sebi au doar 11 ani, dar au câştigat deja multe competiţii importante de dans din ţară şi străinătate. Sunt mici, dar au ştiu bine că pe ringul este nevoie de pasiune, graţie şi concentrare pentru a fi cei mai buni.

„Este o muncă de patru ani, dansatorii au mai fost în finală. Am lucrat să avansăm. Și totul a culminat cu locul 1 în 2012”, a povestit Emanuel Jebeleanu, antrenor de dans.

De patru ani, Anca şi Sebastian au un program foarte strict. Sunt atenţi la ce mânâncă, fac sport şi lucrează cu unii dintre cei mai buni antrenori din lume. Au învăţat că tehnica face diferenţa.

Pentru cei doi copii, efortul este uneori covârşitor. Anca plânge înaintea competiţiilor importante. E modul ei de a se exterioriza.

„Anca este extrem de puternică pe ring, chiar mai puternică decât Sebi, care nu se exteriorizează înainte de concurs”, a mai spus antrenorul.

Dansul presupune însă şi efort financiar, în special pentru costumele de concurs. O rochie poate costa chiar şi 2000 de euro, iar pantofii, pe care îi schimbă o dată la 3 luni, costă câteva sute de euro.

Dincolo de performanţele de pe ringul de dans, Anca şi Sebastian sunt preocupaţi şi de şcoală, unde au note foarte bune.

„Este olimpică la matematică, clasa a V-a a terminat-o cu media 10, este în primii 14 copii din judeţ, iar acum în clasa a 6-a are tot 10”, a afirmat Luminita Popescu, diriginta Ancăi.

Succesul are însă şi un preţ. De câţiva ani, de când au intrat în vâltoarea competiţiilor, Anca şi Sebastian nu au fost în nicio vacanţă. Ceea ce nu-i deranjează. Pentru ei, cea mai mare supărare este să nu poată ajunge la sala de sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri