Alți 41 de pacienți infectați cu noul coronavirus au fost externați la cerere din spital

Data actualizării: Data publicării:
bilant coronavirus
FOTO: Getty Images

În ultimele 24 de ore, au părăsit spitalul, la cerere, 41 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Numărul total al celor care au plecat din spital, deși sunt infectați ajunge la 573.

Cei care nu vor să rămână în spital pot să ceară externarea, în urma unei decizii a CCR privind carantina, izolarea și internarea obligatorie. Până la intrarea în vigoare a proiectului de lege care reglementează aceste domenii, aflat acum în Senat, medicii pot doar să recomande izolarea.

De asemenea, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 1.860 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile de la depistare și au fost trimiși în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost 413 cazuri noi de infecție cu coronavirus, din 6.655 de teste efectuate. De asemenea, au fost înregistrate 17 decese din cauza COVID-19, iar una dintre persoanele decedate nu suferea de alte boli.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că aceștia nu reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, atâta timp cât respectă izolarea, dar că există riscul agravării stării lor de sănătate.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri