Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă de la stat

Data publicării:
Turist cu bagaj într-o cameră de hotel.
Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă de la stat. Foto: GettyImages

Angajații din privat ar putea să primească și ei vouchere de vacanță de la stat - un beneficiu de care se bucură deja bugetarii. Marți au avut loc la Senat discuții cu reprezentanții HoReCa și pare că toată lumea și-a dat mâna pentru ca aceste tichete să devină realitate.

Salariații ar urma să primească din 2024 tot 1.450 de lei pe an, cât iau acum cei de la stat. Asta dacă proiectul legislativ va trece de Parlament.

Senatorii atrag atenția că impactul bugetar va fi unul foarte mare de 6 miliarde de lei pe an.

Și acum cei din sectorul privat pot primi vouchere, însă din bugetul firmelor, iar valoarea maximă a acestora poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minime brute, pe ţară.

Radu Oprea - senator PSD: Am discutat corect cu mediul de afaceri despre impactul bugetar foarte mare - 6 miliarde de lei, de neînchipuit astăzi pentru bugetul României, însă gândiți-vă că sunt 2,5 miliarde de euro de români în afara granițelor țării. Jumătate ar rămâne în România. Atunci nu am mai avea problema impactului bugetar.

Împreună o să găsim soluții ca cei din Horeca sp fie parte din proces, să ieftinească serviciile astfel încât tot mai mulți români să aibă acces la serviciile de turism.

Eugen Țapu Nazare - senator PNL: Cei 4,2 milioane din sectorul privat sunt contribuabilii principali și tocmai ei nu beneficiază de voucgere. Efecteșe în economie ar fi de creștere a PIB-ului de minimum un procent. Vor apărea cel puțin 150.000 de locuri de muncă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri