Aproape 6.000 de români s-au programat pentru vaccinare cu AstraZeneca, după ce s-au eliberat locurile

Data actualizării: Data publicării:
Programări în platforma de vaccinare pentru imunizarea anti-Covid.
Programări în platforma de vaccinare pentru imunizarea anti-Covid. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Peste 5.740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca, în mai puțin de 24 de ore, după eliberarea mai multor locuri, în urma anulării programărilor existente, informează Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV).

„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, adaugă CNCAV.

9.000 de români s-au retras de la vaccinarea cu serul AstraZeneca

9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare, în prima parte a zilei de vineri, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca. 

Legat de numărul de persoane care și-au anulat programările pentru vaccinare, în ultimele 24 de ore, cu serul AstraZeneca, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au declarat că din cele 200.000 de persoane înscrise, 9.000 s-au retras în cursul zilei de vineri. 

„Asta înseamnă doar un procent de 4,5%. Vaccinarea este un act benevol și au existat situații în care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/ amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, spun cei de la GCS.

Mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca măsură de precauţie, din cauza unor problemele de coagulare a sângelui apărute la unii pacienţi.

OMS a transmis vineri că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul produs de AstraZeneca.

România a decis continuarea vaccinării cu AstraZeneca, cu excepția dozelor din lotul identificat și în alte țări, a anunțat Comitetul Național pentru Vaccinare.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri