Avocatul familiei Luizei: Gheorghe Dincă nu cooperează decât dacă e în favoarea lui

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe dinca

Avocatul familiei Luizei Melencu, fata pe care Gheorghe Dincă ar fi ucis-o în urmă cu patru luni, în aceeași zi în care a răpit-o, critică modul în care a decurs inițial anchetarea cazului de la Caracal. În plus, nu e de acord cu ideea că inculpatul ar coopera cu procurorii. „Tot ce face e să-și urmărească scopul de a obține o pedeapsă cât mai mică", a declarat avocatul familiei Melencu, la Digi24.

Această cercetare avut trei etape. O primă etapă - așa zisa cercetare care a fost de fapt o chestie care a alterat câmpul infracțional și a denaturat toate probele. A doua fază în care s-a preluat ancheta la București, la solicitarea inclusiv a noastră, și s-au închis porțile pe motiv că Dincă e la București, când adevărul era acolo și trebua dezgropat. A treia etapă e cea în care a venit o echipă interdisciplinară, criminaliști profesioniști, și au început să facă treabă, atât cât pot după ce a fost alterat câmpul infracțional”, a spus Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

Cât despre infractor, despre acest monstru, nu prea cooperează mai deloc. Cooperează în sensul în care îi e favorabilă cooperarea, toate sunt expuse de el în așa fel încât să îi prindă bine. Tot ce a făcut spune că nu a făcut cu intenție, pentru a obține o pedeapsă mult mai mică. Una e să vrei să omori pe cineva, alta e să să-i dai o palmă și să dea cu capul de un cui, de un perete și din greșeală, cum ar fi, să-l omori. El expune astfel de situații bine titrate, bine învățate că lecții.

Nu vrea să spună unde a ascuns trupurile fetelor. Nu vrea să spună pentru că acolo unde a dus corpul sau bucăți din corpul victimelor mai sunt și alte victime”, a adăugat avocatul.

Cazul Luiza, dacă ar fi fost rezolvat, nici măcar nu ar mai fi ajuns să fie cazul Alexandra. Dar nici cazul Luiza nu ar fi fost cunoscut dacă nu Alexandra. Suntem într-un cerc vicios”, a spus Tonel Pop.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri