Bătălia pe Romexpo din București a ajuns la faza pe „amendamente”. Comisia Juridică din Senat îl ignoră pe Președinte iar Statul pierde

Data publicării:
romexpo_INQUAM_Photos_George_Calin Articol susținut de B365.ro
sursa foto George Calin/Inquam Photos

Afacerea Romexpo se referă la proiectul de lege prin care Camera de Comerț si Industrie primește gratuit întreg Complexul Expozițional din nordul Bucureștiului, o adevărată comoară. In 2020, proiectul de lege a trecut tacit de Senat și a intrat in dezbaterea Camerei Deputaților.

Propunerea legislativă a fost inițiată de un grup de parlamentari PMP și prevede ca terenurile statului în valoare de sute de milioane de euro să fie facute cadou Camerei de Comert și Industrie a Romaniei pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar. Președintele Iohannis a întors proiecul în Parlament, iar legea a fost discutată și votată la inceputul lunii iunie, în Comisia Juridică a Senatului. Singurii care au votat împotrivă au fost politicienii USR-PLUS, iar PNL a adus unele amendamente care "slabesc și mai mult controlul Statului", spune Robert Ioniță, Director Juridic NEPI Rockcastle.

Citiți textul integral pe b365.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri