Reacția Metrorex după ce călătorii din staţia de metrou Dristor 1 au fost evacuaţi luni dimineața

Data actualizării: Data publicării:
metrou lucia ristache
Foto: Lucia Ristache/News.ro

Călătorii care se aflau în staţia de metrou Dristor 1 au fost evacuaţi, luni dimineaţă, după ce dintr-o garnitură de metrou a ieşit fum. Nu au fost persoane care să necesite ajutorul medicilor, scrie News.ro.

metrou lucia ristache
Foto: Lucia Ristache/News.ro

ACTUALIZARE: Metrorex anunță că evenimentul semnalat de călători a fost o alarmă falsă, degajarea de fum dovedindu-se a fi de fapt  "o degajare de praf din cauza obturării temporare a unei supape de ventilație".

Comunicatul Metrorex: "Metrorex informează publicul că astăzi,11 februarie a.c., în intervalul 08:00 - 08:20, trenurile de metrou au circulat cu întârzieri față de graficul normal de circulație.

Într-unul din trenurile care circula pe Magistrala 1, în direcția Piața Unirii, mai mulți călători au anunțat o posibilă degajare de fum și au anunțat serviciul național de urgență apelând la 112. Trenul a fost oprit în stația Dristor 1 și călătorii au fost debarcați. Echipele Metrorex împreună cu echipele ISU au verificat starea tehnică a trenului. Astfel, nu s-a confirmat sesizarea de degajare de fum, fiind vorba despre o degajare de praf din cauza obturării temporare a unei supape de ventilație. Personalul Metrorex a acționat în scopul prevenirii oricăror eventuale pericole conform procedurilor in vigoare.

Evenimentul sesizat a fost, însă, o alarmă falsă, siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment.

Societatea respectă normele și prevederile în vigoare, iar măsurile luate sunt pentru a preveni orice tip de eveniment care ar putea avea impact asupra siguranței transportului călătorilor cu metroul."


Călătorii care se aflau, luni dimineaţă, în staţia de metrou Dristor 1 au fost evacuaţi, după ce dintr-o garnitură de metrou a ieşit fum. 

Deocamdată nu există informaţii că ar fi fost persoane care să necesite ajutorul medicilor. 

Traficul metrourilor pe magistralele 1 şi 3 se desfăşoară cu dificultate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri